Wat is de visie van het PELS instituut?
Het PELS instituut stimuleert de eigen kracht. Wij zetten ons in voor het verhogen van de kwaliteit van leven. Wij schenken uitgebreid aandacht aan uw persoonlijke situatie en begeleiden deskundig in uw loopbaan. Wij bepalen samen met u : Wat zijn uw doelen in uw leven, in welke omstandigheden verkeert u en welke mogelijkheden heeft u? Heeft u last van stemmingswisselingen of angsten. Wij maken gebruik van coachingsgesprekken, opdrachten, loopbaanopstellingen, beroepsinteresse tests, drijfverenonderzoek en het bepalen van uw motivatieprofiel. Desgewenst ondersteunen wij iemand bij het opzetten van een eigen bedrijf, helpen met solliciteren en netwerken. Het is mogelijk dat u een fysieke of mentale beperking heeft (Bijv. ADHD, ADD, Burnout, traumatisch hersenletsel, Post Whiplash of Post Concussion Syndroom. Wij kunnen uw belastbaarheid bepalen en een plan maken hoe u uw belastbaarheid kunt verhogen. Hoe gaat u om met stress? Wij kunnen helpen met een neuropsychologisch onderzoek (NPO) en neurofeedback of ontspanningsoefeningen geven. In gesprekken of tijdens het Theater van het Brein oefenen we andere gedragspatronen. Als u zich open stelt en vastbesloten bent het beste in u naar boven te halen, dan zijn wij verzekerd van een mooi resultaat.
Historie
In 1995 zijn we gestart met het begeleiden van whiplash-patiënten. In april 1997 zijn we officieel van start gegaan, onder de naam Polikliniek PELS (PELS staat voor Projectgroep Eerstelijns Letselschade). Het oorspronkelijke team bestond uit een neuroloog, een fysiotherapeut en een psycholoog. De doelstelling was en is de kwaliteit van leven te bevorderen van mensen met nek- en schedeltrauma (whiplash).
Na enkele jaren is het PELS instituut zich ook – met succes – gaan richten op andere doelgroepen, zoals mensen met spanningsklachten en burnout. In 2000 werd loopbaanbegeleiding als discipline toegevoegd. Begin 2006 startten we met een nieuwe therapie: neurofeedback. Volwassenen en kinderen met ADHD, depressies en stoornissen in het autistisch spectrum kunnen zich op meerdere manieren trainen in het veranderen van hun hersenactiviteit waardoor zij beter gaan functioneren. We maken van neuropsychologische testen gebruik om geheugen, aandacht en reactietijd te meten. Met Psychodynamische Therapie, Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie of Theater van het Brein is het mogelijk om vastgeroeste patronen waarvan u last heeft te veranderen. Het gaat er om dat u in beweging komt. Dat u het leven gaat leiden dat u graag wilt.