Welkom op de website van het PELS Instituut

Jorn Hogeweg

Jorn Hogeweg (1960) is directeur van het PELS instituut. Daarnaast is hij docent bij het Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen (ITON), gelieerd met de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij heeft jarenlange ervaring met begeleiding van mensen en weet hoeveel hobbels je soms moet nemen voordat je slaagt. Maar ook: hoe bevredigend het kan zijn als je je plek gevonden hebt. Sinds 1997 coordineert hij als trajectbegeleider de reintegratietrajecten van arbeidsgehandicapten, met name whiplash-patienten (maar ook burn-out en chronische vermoeidheid). Hij is fysiotherapeut, neuropsycholoog en psychodramatherapeut. In 1995 promoveerde Jorn op pijndrempelonderzoek. Hij werkte bij de faculteit geneeskunde, gezondheidswetenschappen en psychologie en verdiepte zich in gedragsverandering. Hij deed de basis- en voortgezette opleiding voor Psychodrama en verder NLP, eleutheropedie en neurofeedback. In 2013 behaalde hij het European Certificate of Psychotherapy. Hij wordt geraakt als iemand zijn eigen worsteling laat zien en luistert graag naar iemands feitelijk verhaal, de passies, de frustraties, de inzet. Vanuit zijn eigen achtergrond begeleidt hij homoseksuele mannen. Hij vindt het creatief om samen te zoeken naar nieuwe mogelijkheden. BIG 69033898804 AGB 94009556 en AGB 04106958.

Hans van der Aa

Hans van der Aa (1943) heeft jarenlange ervaring als klinisch psycholoog in het begeleiden van mensen. Hij heeft zich naast het klinische werk toegelegd op onderwijs, supervisie en arbeidsgerelateerde problematiek. Hij heeft veel mensen terug naar werk begeleid. Zingeving is een thema dat veelvuldig terugkomt in de gesprekken die Hans voert. Hans van der Aa is aangesloten bij het NIP.

Bas Oele

Bas Oele (1955) is regiebehandelaar en psychiater bij het PELS instituut. Daarnaast werkt hij als psychiater bij Care to Change. Jarenlang werkte hij in de GGZ bij o.a. revalidatiecentrum Reade en is gespecialiseerd in uiteenlopende problematiek. Hij heeft veel kennis en vaardigheid in de begeleiding van homoseksuele mannen. Hij combineert deskundigheid met passie voor het vak. AGB 03059058.

Fabrizio Picchione

Fabrizio Picchione geeft Rolf Structural Integration. Rolfing is een behandelmethode die zich richt op beperkingen, pijn of blokkades, maar ook op de manier waarop deze zich verhouden tot de rest van het lichaam en geest. Door de rolfing-methode zult u niet alleen een betere houding en coördinatie krijgen, maar ook beter gaan ademen, en een algeheel gevoel van welzijn ervaren. Het aangrijpingspunt is soepel bewegend bindweefsel. Als het lichaam met een tent wordt vergeleken, dan zijn de tentstokken de botten, maar de scheerlijnen is het bindweefsel. Door de rolfing-methode kan de spanning op de scheerlijnen worden aangepast. Fabrizio is geboren in Italië en heeft jarenlang in de USA gewoond. Dr. Fabrizio Picchione is gepromoveerd in moleculaire celbiologie en deed in Rotterdam onderzoek naar kanker.

Carolien Entrop
Carolien Entrop (1939) heeft al meer dan 30 jaar ervaring als psychotherapeut. Zij heeft les gegeven op de sociale academie en lange tijd gewerkt bij het RIAGG. Daarna is zij voor zichzelf begonnen in een eigen praktijk. Zij doet met veel kundigheid trauma-opstellingen (Rupert) of familie-opstellingen (Hellinger). Het lichaam geeft aan wat de persoon nodig heeft. Dat is het uitgangspunt van Somatic Experience (Levine). In haar loopbaan heeft zij kennis genomen van veel wetenschappelijke inzichten en praktische methodes.
Zij werkt met mensen van verschillende leeftijden en culturen. Door het observeren wat er in ons lichaam gebeurt, de lichamelijke gewaarwordingen, gevoelens en gedachten, beelden en gedrag krijgen we een diepere verbinding met onszelf en de ander. Bovendien kunnen we onszelf en anderen ondersteunen of bijstaan in het herstellen van een trauma. AGB 94003942.