Een brug naar een nieuw toekomst

Als u klachten heeft dan zijn oefeningen met uw lichaam heel belangrijk. U kunt uw belastbaarheid verhogen door te sporten, zoals hardlopen, wandelen, of fitness. Ook fysiotherapie, Feldenkrais, haptonomie, Shiatsu, Zhineng Chigong of yoga kunnen helpen. Als dat te zwaar voor u is, kunt u aangepaste oefeningen doen. Onze fysiotherapeut bij het PELS instituut geeft u gerichte oefeningen waarmee u uw belastbaarheid met kleine stapjes kunt verhogen.

Feldenkrais is een soort meditatief bewegen. “Awareness of movement” – bewustworden door bewegen. U doet oefeningen op de grond, in horizontale positie, de zwaartekracht is uitgeschakeld. U volgt heel bewust de bewegingen. Bij het PELS instituut geeft Barbara van Zoest Feldenkrais-therapie. Zij geeft lessen ‘bewustworden door bewegen’ in kleine groepen en in één op één-situaties (functionele integratie). Miriam Kuhle geeft lessen Zhineng Qigong, een chinese oefenmethode die genezing bevordert.

Fabrizio Picchione geeft Rolf Structural Integration. Rolfing is een behandelmethode die zich richt op beperkingen, pijn of blokkades, maar ook op de manier waarop deze zich verhouden tot de rest van het lichaam en geest. Het is geschikt voor iedereen. U zult niet alleen een betere houding en coördinatie krijgen, maar ook beter gaan ademen, en een algeheel gevoel van welzijn ervaren. Het aangrijpingspunt is soepel bewegend bindweefsel. Als het lichaam met een tent wordt vergeleken, dan zijn de tentstokken de botten, maar de scheerlijnen is het bindweefsel. Door rolfing kan de spanning op de scheerlijnen worden aangepast.