Het PELS instituut stimuleert de eigen kracht. Wij zetten ons in voor het verhogen van de kwaliteit van leven. Wij schenken uitgebreid aandacht aan uw persoonlijke situatie en begeleiden deskundig in uw loopbaan. Wij bepalen samen met u : Wat zijn uw doelen in uw leven, in welke omstandigheden verkeert u en welke mogelijkheden heeft u? Daarbij maken wij gebruik van coachingsgesprekken, opdrachten, loopbaanopstellingen, beroepsinteresse tests, drijfverenonderzoek en het bepalen van uw motivatieprofiel. Wij ondersteunen iemand bij het opzetten van een eigen bedrijf, helpen met solliciteren en netwerken. Het is mogelijk dat u een fysieke of mentale beperking heeft (Bijv. ADHD, ADD, Burnout of Post Whiplash Syndroom). Wij kunnen uw belastbaarheid bepalen en een plan maken hoe u uw belastbaarheid kunt verhogen. Hoe gaat u om met stress? Wij kunnen uw hersenactiviteit meten en Neurofeedback geven. Als u zich open stelt en vastbesloten bent het beste in u naar boven te halen, dan zijn wij verzekerd van een mooi resultaat.

Historie

In 1995 zijn we gestart met het begeleiden van whiplash-patiënten. In april 1997 zijn we officieel van start gegaan, onder de naam Polikliniek PELS (PELS staat voor Projectgroep Eerstelijns Letselschade). Het oorspronkelijke team bestond uit een neuroloog, een fysiotherapeut en een psycholoog. De doelstelling was en is de kwaliteit van leven te bevorderen van mensen met nek- en schedeltrauma (whiplash).


Na enkele jaren is het PELS instituut zich ook – met succes – gaan richten op andere doelgroepen, zoals mensen met spanningsklachten en burnout.In 2000 werd loopbaanbegeleiding als discipline toegevoegd. Begin 2006 startten we met een nieuwe therapie: neurofeedback. Dat bleek zeer effectief te werken. Volwassenen en kinderen met ADHD, depressies en stoornissen in het autistisch spectrum konden zich trainen in het veranderen van hun hersenactiviteit waardoor zij beter gingen functioneren. Inmiddels hadden we ook deskundigheid opgebouwd in testen. Zowel de fysieke als de psychische belastbaarheid kunnen we in kaart brengen. We maken van neuropsychologische testen gebruik om geheugen, aandacht en reactietijd te meten. Verder doen we beroepsinteresse-testen en burnout/werkdruktesten.