Intervisie voor huisartsen

Het PELS instituut in Amsterdam heeft een geaccrediteerde intervisiegroep die speciaal bedoeld is voor huisartsen. In de gezondheidszorg horen we vaak dat er samenwerkingsverbanden zijn. Hoe kijkt u aan tegen samenwerken? Wat betekent dit precies?

Samenwerken; lust of last?

samenwerking 2


Thema’s die aan de orde komen:

  • Hoe bewaak ik mijn rol als huisarts in overlegsituaties met andere disciplines?

  • Hoe blijf ik bij mezelf in het omgaan met bureaucratische regels?

  • Hoe geef ik op een prettige manier vorm aan samenwerking in mijn eigen praktijk en daarbuiten?

  • Hoe ga ik om met mensen die in mijn allergie zitten?

  • Welk ineffectief gedrag laat ik dan zien en hoe kan ik dat ombuigen naar effectief gedrag?

  • Hoe ga ik om met grenzen en blijf ik energiek in mijn werk?

 

Als deze vragen u bezig houden, nodigen wij u uit voor deze actiegerichte intervisiegroep met collega huisartsen. Een ervaren groepstherapeut en een ervaren supervisor begeleiden het proces en zorgen ervoor dat er niet alleen gepraat wordt, maar ook gedaan. De speelse creativiteit van de actiemethoden bieden de intervisieleden mogelijkheden om eigen praktijksituaties vanuit meerdere perspectieven te onderzoeken.

U krijgt nieuwe inzichten en handvatten om effectiever met situaties om te gaan. Bovendien is het leuk en leerzaam om elkaar op een speelse, actieve manier te leren kennen. 

Het gaat om drie bijeenkomsten van 2,5 uur. De drie cursusdata worden in overleg gepland. Groepsgrootte: circa zes huisartsen. Kosten €150,00 ex BTW per persoon bij zes deelnemers. Accreditatiepunten: 6.

De bijeenkomsten worden begeleid door Jorn Hogeweg, ervaren psychodrama-therapeut en Aukje Reinders, een ervaren NHG-supervisor. 

Locatie: Nieuwe Keizersgracht 58 te Amsterdam.

Stuur een e-mail naar info@pels.nl , dr. Jorn Hogeweg 06-44496983.

Geef u op voor deze boeiende en nuttige cursus!